top of page

Hva er en blodcelleanalyse?


Det tas 3-4 dråper blod som legges under mikroskop og forstørres mange tusen ganger. Det blir tatt to tester, en av levende blod og en av tørket blod.


LEVENDE BLOD

1: Levende blod skal se slik ut. Det skal være runde fine celler og helt rent imellom dem. Da tyder det på̊ at du har et godt miljø og kan bygge kroppen av sterke og friske celler. 


2: Her er blodcellene samlet i en klump. Slik skal det absolutt ikke se ut. Her tyder det på for lite oksygen. En av tre mennesker i dag får blodpropp, - det er bedre å gjøre noe med det indre miljøet før det er for sent.3: Ved høyt proteininntak (kjøtt, fisk, egg, meieriprodukter etc) blir cellene seende ut som sitroner (kan også indikere mat- intoleranser). Spiser du mye karbohydrater (sukker, brød, ris, pasta, kaker, sjokolade etc) blir cellene hvite inni. Ut ifra analysen viser, får du tips og råd om hvordan man bl.a. bør tilpasse kostholdet, for at det skal bli så gunstig som mulig for helsen. 4: Sopp ser man ganske ofte, ser man det, vet man at det er for surt miljø. Det er som ute i naturen, soppen vokser bare der det er sur jord. Vi er som regel veldig flinke til å forsure oss selv med hva vi spiser og drikker. Antibiotika, sukker eller stress for eksempel er noe av det som virker forsurende.

Jo mer syre vi har, jo mindre oksygen har vi i kroppen. Om cellene får for lite oksygen, jobber de dårligere. Vi kan sammenligne med idrettsmenn som går i mål på 5-mila, de er mest sannsynlig fulle av melkesyre, og det er ikke mye oksygen igjen når de passerer mål. En sånn følelse kan en vanlig person ha i normaltilstand. Generelt trøtt og sliten, stiv og støl, vondt rundt i alle muskler. Desto mer syre vi har, jo verre blir vi. 

Tenk på bonden: Får han for sur jord, blir det ingen avling. Da må han få opp pH’n ved å kalke og gjødsle jorda. Har du akvarium? Får fisken for surt vann, dør den. Hadde alle mennesker lært om dette da de var små, kunne folk holdt seg mye friskere. Det er minst like viktig å holde riktig pH i kroppen som for avlinga og fisken, og det er målbart. 


5: Heldigvis har vi noen som kan plukke opp sopp, bakterier og forskjellige slaggstoffer i kroppen, dette er de hvite blodlegemene. De er ”renholdsarbeidere”, og er en del av immunforsvaret. 

6: Noen ganger sprekker de hvite blodlegemene. Da har de for mye å gjøre, og er rett og slett overarbeidet. 

7: Hvis det blir ekstremt mye syre, kan vi se krystaller av forskjellig farge. Er de gullaktige, er det tegn på for mye urinsyre. Da kan det begynne å bli litt vondt rundt omkring. 
TØRKET BLOD


8: Tørket blod skal se slik ut. Rødt og fint, og det har struktur omtrent som en hjerne. 

9: På det tørkede blodet kan vi se hvor ting er. Hele kroppen gjenspeiler seg i hver dråpe blod. I midten av dråpen, er midten av deg med mage/tarm og underliv, så har du indre organer som bl.a lever og nyrer, deretter har du resten av kroppen med armer og bein og hud ytterst.

All informasjon om deg ligger i hver eneste bloddråpe. I disse tørkede bloddråpene kan man se ´´tilbake i tid´´, om en tilstand er ny eller om det er noe du har hatt med deg helt fra barndommen kanskje.10: Hvis du har tungmetaller i kroppen, legger de seg ytterst som svarte klumper, eller svart ytterst på den røde bloddråpen. 


11: Her kan vi se tegn på at kroppen stjeler kalk fra beinbygningen. Kroppen gjør alt den kan for å holde pH’n i blodet stabil. Når vi begynner å bli for sure, tar kroppen bl.a kalsium fra benbygningen for å nøytralisere syra. Akkurat som bonden, som må kalke når han får for sur jord. Det er derfor vi ser så mange små eldre mennesker, kvinner har i snitt ikke mer enn 50% igjen av benbygningen når de dør! Menn har ca 70%. Vi får da beskjed om å spise kalsium. Det er vel og bra det, men det er like effektivt som å fylle vann i ei bøtte med hull i bunnen. Du sørger for at det ikke blir helt tomt, men det er jo mye bedre å gjøre noe med årsaken til at kalken forsvinner. Får vi opp pH’n, kan vi ha beinbygningen vår i fred. Andre ting i blodet ”stjeler” magnesium fra muskulaturen, slik at musklene etter hvert blir dårligere og vondere, kramper oppstår lettere etc. Har vi anlegg for å legge på oss, holder kroppen på fettet for å beskytte oss mot syra. Du ser det hos mange mennesker; de forsøker alle mulige måter å bli kvitt kiloene på, uten varig hell. Får vi balansert pH’n, forsvinner kiloene ofte av seg selv. 


12: Hvis det ser slik som det her, er det tegn på at underlivet kunne hatt det bedre.

13: Ser det slikt som dette, er det tegn på at det ligger en del slaggstoffer i tarmene. Spiser vi mye fett fra dyreriket/melkeprodukter blir det mer av det. Jeg har to dyktige mikroskopister med mange års erfaring som kommer til klinikken min jevnlig og foretar blodcelleanalyser.

Analysen koster 1.250 kr og tar en time, du får svar med en gang. Da får du en grundig gjennomgang av blodbildet, samt veiledning og anbefalinger til hva du kan gjøre basert på din analyse. Du vil få tilsendt stillbilder av analysen pr epost. Dersom du har satt i gang tiltak i etterkant av analysen og senere skulle ønsker en ny test for å se ny status koster analysen 950kr, deretter 650kr for alle ytterligere analyser.


Om dere er 3 stk som kommer og får analyse samtidig, vil dere få en familierabatt og betaler kun 950kr hver. Erfaringsmessig er det mange som synes det er litt ekstra interessant å komme flere sammen til analyse, det er veldig spennende å sammenligne analyser og se hvor forskjellige vi er.


Riktig pH-balanse og godt miljø i kroppen kan være nøkkelen til en god og helhetlig helse!


Ikke nøl med å ta kontakt om du har spørsmål eller har lyst til å se hvordan DU ser ut på innsiden, jeg kan nås på tlf 96 00 86 00.

243 visninger0 kommentarer
bottom of page